Arnold Nagel

meubelmaker-arnold-nagel

Tot 2011 was ik manager van diverse IT-teams en procesadviseur waar ik diverse veranderprojecten leidde in een bancaire omgeving. Het starten van mijn toenmalige bedrijf Grondig was het resultaat van de opleiding ‘Systemische Paardencoaching’ bij Bureau Wind. Door de opleiding werd ik mij bewust van wat ik nu eigenlijk zélf wil, wat mijn drijfveren zijn om te doen wat ik doe en wat mij tegen hield om iets te gaan doen wat ik werkelijk wilde. Door deze inzichten besefte ik dat ik te ver van de natuur, paarden en mijn gevoel was komen te staan. Ik wilde niet meer werken te midden van staal, beton en glas. Het roer moest om! Alleen dan zou ik weer voldoening uit mijn werkzaamheden kunnen halen.

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met paarden (rijden, verzorgen). Ik ben graag in de natuur en werk het liefst met hout. Het is mijn overtuiging (en ik heb dat zelf ervaren!) dat mensen, door meer in de natuur te zijn en met de natuur bezig te zijn, zich beter gaan voelen en weer sterker staan om de uitdagingen van het leven aan te gaan. Ik wilde deze zaken verbinden in mijn nieuwe bestaan.

Ik zocht een fijn Belgisch trekpaard en vond Dora. Ik zocht en vond een goede huifkar. En zo kon mijn bedrijf Grondig ontstaan. Met Grondig zette ik de meest plezierige rode draad in mijn loopbaan voort: het contact met de mensen om mij heen in een natuurlijke omgeving.

Om mijn kennis van de natuur te verbreden en te verdiepen en om dit goed over te kunnen brengen op mensen, heb ik de opleiding tot IVN-natuurgids gedaan. Tijdens de huifkartochten heb ik deze kennis intensief gebruikt.

Om mijn vaardigheden met het werken met hout verder te professionaliseren volgde ik een opleiding tot ambachtelijk meubelmaker. Werken met inlands hout (en zoveel mogelijk lokaal geoogst hout) heeft mijn voorkeur.

Helaas is mijn Belgische trekpaard overleden en heb ik 2015 besloten te stoppen met de huifkar-rondleidingen en mij te focussen op het meubelmaken en het verder ontwikkelen van Erf de Burgwal.

Inmiddels is Erf de Burgwal een feit en werk, woon en woon ik samen op deze prachtige plek met mijn partner Monique Tijssen.

In Erf de Burgwal komt alles bij elkaar. Mijn professionele vaardigheden, mijn interesse in mensen, mijn belangstelling en ervaring met paarden, mijn hang naar de natuur en het werken met hout. Het doet mij intens plezier om naar mijn eigen overtuiging te kunnen leven en ik vind het een voorrecht om anderen hier ook kennis mee te kunnen laten maken.

Arnold Nagel